Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Chtěla mít čas na klidnou rekonvalescenci, místo toho je ale Kate (42) v posledních dnech středem zájmu. Na vině je i fotografie, kterou chtěla popřát krásný Den matek, a řeší ji celý svět. Teď princezna dostala políček i od samotného Instagramu.

Kate se podle oficiálních vyjádření podrobila operaci břicha v lednu a na veřejnosti se měla objevit až o Velikonocích. Mezitím však došlo k několika událostem, které lidi přinutily strachovat se o princeznu a žádat o další informace o jejím současném stavu. Ať to byla Williamova omluva z důležité akce z osobních důvodů, snímky, na kterých má být Kate a lidi spekulují, že na nich zřejmě vlastně vůbec není, nebo právě rodinná fotografie, kterou dle podpisu sama umístila na sociální síť.

Snímek ale kvůli možným úpravám později stáhly některé světové foto agentury a princezna se v příběhu na Instagramu omluvila za to, že jako fotografka na snímku, který měl vyfotit princ William, zapracovala. „Jako spousta amatérských fotografů občas experimentuji s úpravami. Chtěla jsem se omluvit za jakýkoli zmatek, který způsobila rodinná fotografie, již jsme včera sdíleli. Doufám, že všichni, kteří slavili, měli šťastný Den matek,“ stálo ve vyjádření s podpisem C jako Catherine.

Pokud si ale princezna myslela, že její omluvou celá kauza skončí, šeredně se pletla. Lidé dál rozebírají každý detail snímku, do incidentu už byli zataženi i Harry a Meghan a teď se navíc Kate dočkala políčku i na samotném účtu na Instagramu. Přímo pod fotografií se totiž červeným písmem objevilo důrazné varování o tom, že byla změněna. „Pozměněná fotka/video. Stejnou pozměněnou fotku zkontrolovali v jiném příspěvku nezávislí ověřovatelé faktů. Můžou tam být malé rozdíly. Nezávislé subjekty zabývající se ověřováním faktů tvrdí, že vaše fotka nebo obrázek jsou upravené a můžou být zavádějící, ale ne proto, že by byly vytržené z kontextu,“ zní celý text, který na sociální síti není zrovna běžným.

Lidé kvůli textu vyjadřují další obavy o princeznu, je jim divné i to, že navzdory tolika debatám fotku z účtu nikdo nesmazal. Kde je Kate? ptají se důrazně, jiní se zajímají o to, proč právě Catherine si u fotky vysloužila takové varování, když fotky spousty celebrit se na sociální sítě dávají upravené běžně.

Olej do ohně přililo i vyjádření zdroje pro magazín US Weekly, který tvrdí, že Kate neviděli ani její nejbližší zaměstnanci. Je tak otázkou, jestli se palác v nejbližších dnech už skutečně neodhodlá k tomu, aby princeznu „ukázal“ v přímém přenosu nebo alespoň prozradil bližší informace k jejímu současnému stavu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám