Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kate (42) se dál zotavuje po lednové operaci břicha. Na veřejnosti se neobjevuje, částečně „volno“ si kvůli ní vzal i William (41), který ale až dosud nechyběl na důležitých akcích. Jeho poslední absence na vzpomínkové slavnosti na hradě Windsor ale vyvolala otázku ohledně princeznina zdraví.

Princ William se v poslední době na veřejnosti objevil mnohokrát, nenechal si ujít ani udílení filmových cen, kde se před více než týdnem dobře bavil s nominovanými herečkami. Teď se ale překvapivě omluvil z důležité společenské akce, na které byla přítomnost členů královské rodiny velmi žádaná. Šlo o vzpomínkovou bohoslužbu za bývalého řeckého krále Konstantina, který byl dokonce Williamovým kmotrem. Princ odvolal účast na poslední chvíli, jako důvod uvedl osobní důvody.

Odborník na královskou rodinu Richard Fitzwilliams pro MailOnline uvedl, že Williamovo zrušení účasti je „velmi podivné“, zvlášť když měl mít na akci i projev. Také královský životopisec Phil Dampier řekl, že tento Williamův krok byl velmi „znepokojivý“, nejen kvůli jeho vztahu ke Konstantinovi, ale i proto, že bydlí nedaleko místa, kde se bohoslužba konala.

Veřejnost se tak ihned začala strachovat o zdravotní stav Catherine, kterou od její operace zatím na veřejnosti nikdo neviděl. Z nemocnice byla propuštěna na konci ledna, 11. února se pak objevila zpráva o tom, že i s dětmi a manželem odcestovala z hradu Windsor do Norfolku, kde chtěla načerpat nové síly. Nad jejím současným stavem ale ve světle posledních událostí visí otazník a po dotazech zahraničních médií vydal palác skrz NBC jen velmi stručné vyjádření: „Princezna z Walesu, která se zotavuje po operaci břicha, si vede dobře.“

Taková odpověď britský lid určitě příliš neuspokojí, nezbývá ale nic jiného než čekat, jak se bude v dalších týdnech chovat princ William a jestli se veřejnost dozví i případné další informace o zdravotním stavu oblíbené princezny.

Reklama

Další články

Načítám