Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V kategorii Objev roku ovládla Tereza Balonová se svým albem Lampiony jak listopadové Slavíky, tak březnové Anděly. Teď vydává nový klip a zdá se, že by si zasloužila i ocenění „rychlík roku“. Píseň Myšlenky prý napsala za pouhý jeden večer! „Vznik písničky Myšlenky je přesně ten případ tvorby, kdy máte pocit, že vše vzniká jakoby nahodile a samo,“ radovala se Tereza, která duet nazpívala se slovenským kolegou Adamem Ďuricou (36).

Ten do ní ještě doplnil další část textu a finální podoby se píseň dočkala už do týdne. A proč zrovna Adam? „Byl jednoznačně mojí první volbou. Jeho tvorba se mi dlouhodobě vyloženě líbí. Navíc je to sympaťák. Jsem ráda, že bez váhání souhlasil,“ vysvětlila Tereza. Zdá se, že sympatie interpretů jsou vzájemné, ze spolupráce je nadšený i Ďurica.

„Terezu vnímám už od jejího prvního alba. Musím říct, že jsem vždycky měl rád umělce, kteří mají silnou energii, krásně zpívají, umí napsat dobrý song a navíc hrají skvěle na hudební nástroj. Tereza je přesně tento případ a mne těší, že mohu být součástí její hudební cesty. Když jsem poprvé slyšel píseň Myšlenky, velmi se mi líbila a hned jsem souhlasil se společným duetem,“ doplnil slovenský zpěvák.

Úplným nováčkem na hudební scéně Tereza ovšem není. Rodačka z Prahy za sebou má spolupráci s kapelami Jelen či Divokej Bill, vystupovala i s Davidem Kollerem. A 13. května bude mít samostatný koncert v pražském Lucerna Music Baru.

Reklama

Další články

Načítám