Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V novém filmu mapujícím život a kariéru nejúspěšnější české biatlonistky Gabriely Soukalové (34) dojde nejen na oslavu jejích úspěchů na světové scéně, ale i chvíle, kdy sportovkyně čelila pádům a překážkám jak v osobním životě, tak v její kariéře na cestě k vrcholu. Režisér Petr Větrovský zabrousil i do jejího manželství s Petrem Koukalem.

K tomu se překvapivě vyjádřili i biatlonoví kolegové Gabriely Soukalové. A shodli se na tom, že vztah s Koukalem neměl na Gábinu dobrý vliv. „Její pád přišel, když šla do vztahu s Petrem Koukalem,“ říká ve filmu Michal Krčmář, který se účastnil natáčení.

„Myslím, že to je i krásně vidět, že prostě po nějaké chvíli, kdy žila s Petrem, šla i výkonnostně dolů,“ má jasno. „Petr prostě musel u všeho být, chtěl být vidět a zasahoval do toho týmu mnohem víc než manželky od kluků. Zároveň to přinášelo klín mezi Gabču a svaz, postupně se ty kleště roztahovaly,“ dodal Krčmář. A přidal se i jeho kolega.

„Velkou měrou k tomu přispěl Petr Koukal, myslím, že v jejím životě to byla chyba. Nepochopitelně pro mě v době, kdy byla na absolutním vrcholu, tak spadla na úplné dno,“ nechal se slyšet další úspěšný biatlonista Ondřej Moravec.

V podobném duchu mluvil i trenér mužského biatlonového týmu Ondřej Rybář. „Nechci být žádný soudce v tomhletom, ale myslím si, že za její pád v kariéře může její vztah, kdy prostě trefila na člověka, který se díky ní chtěl zviditelnit. On sám sport nedělal na takové úrovni. Bylo tam i z toho cítit, že je tam trošku závist z toho, jak je Gábina slavná,“ řekl trenér Rybář.

O tom, že Koukal zjevně žárlil na její úspěch, ve filmu promluvila i Soukalová. „Hádky většinou nastávaly v momentu, kdy jsme přišli na nějakou akci a víceméně spousta lidí šla za mnou třeba pro podpis nebo se vyfotit, nebo se zkrátka se mnou jenom bavili. Tak jsem potom dostávala pokaždé doma, že se se mnou fotilo víc lidí… Mně to přišlo úplně absurdní, že došlo k takovému obratu,“ kroutila hlavou Soukalová, která chtěla dát ve filmu svému exmanželovi prostor. Ten ale svou účast na natáčení odmítl stejně jako biatlonistka Veronika Vítková a trenér Jindřich Šikola. Snímek Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí poběží v kinech od 7. března.

Reklama

Další články

Načítám