Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už podruhé se Anička Slováčková (28) pere s rakovinou. Průběh své nemoci se snaží se svým okolím a také fanoušky od začátku sdílet. Podporu má nejen u rodiny a přátel velikou, i tak přiznává, že náročný boj s nemocí jí dává zabrat. A to také psychicky.

„Aktuálně mám chemošky, žádná jiná léčba tam není. Do toho se snažím dávat tomu tělu to, co potřebuje. Posledních pár měsíců nedokážu skoro vůbec jíst maso. Mění se mi chutě,“ svěřila se Super.cz Anička, pro kterou je těžké také neřešit svůj vzhled. Jako známá osobnost je pod drobnohledem a jako každá žena se chce líbit hlavně sama sobě, a to i v době, kdy svádí těžký boj s nemocí. „I mně to najednou přišlo absurdní, řešit v takové době nějaká kila navíc, ztrátu vlasů nebo rychleji rostoucí chlupy všude apod.,“ nechala se slyšet dcera Felixe Slováčka (80)Dády Patrasové (68).

„Všichni víme, že řešit vzhled v momentě, kdy člověk bojuje o život a je mu každý den jinak blbě a bůh ví co všechno, je dalo by se říct tak ‚trochu out‘,“ dodala Slováčková s tím, že právě i změna vzhledu s nemocí spojená ji trápí a mnohdy se necítí nejlépe. I tak zvládá během léčby stále vystupovat a pracovat.

„Nejradši bych vymlátila všechny zrcadla. Nikam nechodila. Prostě zalezla do hlubokého lesa, aby mě nikdo neviděl, ani já sama. Už jsem v závěru úplně alergická na ‚ale vždyť ti to sluší‘, ‚i tak jsi krásná‘… děcka, já se nechci rouhat, fakt ne. Nemám místo hlavy nosorožčí rohy. Může být ještě daleko hůř,“ napsala Anička k fotce na sociální síti, kde se vypsala ze svých pocitů.

„Ale pro člověka, který je za svůj vzhled od dětství hodnocený veřejně, je procházet něčím podobným prostě fakt náročný,“ dodala Anička s tím, že sportovat během léčby nezvládá. Diety pro ni nejsou a dodržovat zdravý jídelníček je pro ni v průběhu léčby, kdy jí je mnohdy špatně i z vody, velmi těžké. Fanoušci Aničku okamžitě podpořili, napsali své vlastní zkušenosti, kdy procházeli nemocí, a dali pár rad. „Ideálně asi prostě poslouchat, o co si naše tělo samo řekne, a najít v sobě nějaký takový ‚mítvpičismus‘ a i tak si užívat života,“ dodala závěrem Slováčková.

Reklama

Další články

Načítám