Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Co začalo jako veselý nápad u sklenky vína, dotáhl Felix Slováček (80) v Rezidenci primátora do zdárného konce. Do světa pustil nejen dokument, ale i nový pořad, se kterým objede republiku. Škoda, že se slavnostní premiéry nezúčastnili všichni jeho blízcí.

„Můj oblíbený hudební skladatel je Bedřich Smetana, a proto jsem se začal zajímat o místa, která ho inspirovala ke složení symfonické básně Vltava a jeho poslední opery Čertova stěna. Přímo před hotelem, na břehu horské Vltavy, se totiž nachází sousoší postav z této opery,“ prozradil hudebník pohnutky, které ho vedly k natočení dokumentu Felix Slováček a magická Šumava.

„Večer u skleničky vína vznikl záměr natočit dokumentární film o mém životě právě v okolí hotelu a na nádherné Šumavě. Objevil jsem zde překrásná, doslova magická místa, jakými jsou například vyšebrodský klášter, hrad Rožmberk v Rožmberku nad Vltavou, Vítkův hrádek či Lipenská víla stojící na břehu lipenského jezera,“ doplnil Slováček.

Na akci přivítal všechny svoje děti, prvorozenou René, Felixe mladšího i nejmladší dceru Annu. Došlo i na hudební číslo pro přítomné pozvané hosty.

Kdo v hledišti bohužel chyběl, byla Dagmar Patrasová. Po minulé společné akci, kdy se s manželem „poškorpili“ kvůli honorářům a jejich rozdělování, si herečka zřejmě řekla, že nemusí být u všeho, co se kolem manžela šustne. A tak i udělala.

Reklama

Další články

Načítám