Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Všichni byli sice připraveni na to, že by se rovnalo zázraku, kdyby se ze srdečního kolapsu dostala, přesto jsou blízcí přátelé a kolegové fenomenální zpěvačky Věry Špinarové (†65) z jejího skonu zdrcení. Přečtěte si slova plná truchlení, ale i zajímavých zákulisních informací o ženě, jejíž hlas tu bude chybět!

„Právě jsem se to dozvěděla. Úplně se mi udělalo špatně od žaludku. Byla báječná, hlavně obrovsky normální. Bezvadná baba! Jely jsme spolu dvě úspěšné turné a výborně jsme si rozuměly. Nikdy si na nic nehrála. Hrozně mě to mrzí a vůbec se mi o tom nechce mluvit. Strašně dlouho se s tím budu vyrovnávat,“ řekla Super.cz zdrcená Petra Janů (71).

„Je to strašně smutné a dost nečekané. Nikdo nevěděl, jak to dopadne, přesto to překvapilo. Vždyť byla navíc mladá! Pětašedesát let dnes není žádný věk. Je mi to strašně líto, ale nedá se bohužel dělat nic jiného, než na ni pěkně vzpomínat. Zaplaťpánbůh, že alespoň netrpěla. Když odejde někdo z mých kolegů, navíc takhle talentovaných, je to vždy tragédie,“ řekl nám Michal David (63), který si se Špinarovou zazpíval duet Pár ptákovin. „Měli jsme velice dobré vztahy. Byla to fantastická zpěvačka, takže je to hrozná škoda,“ dodal.

„Věra mi bude moc chybět. Znala jsem ji od jejích jedenácti let, kdy začala zpívat. Věra Špinarová byla velká duše, kterou jste cítili, když jste si ji poslechli. Byl to skutečný solitér, originál,“ vysekla poklonu kolegyni Hana Zagorová (†75).

„Co na to říci? Je to smutné. Ale čekal jsem to. Pořád o tom přemýšlím. I když podle těch zpráv, které přicházely, jsem si jasně vydedukoval, že je to konec. Takže mě to do určité míry nepřekvapuje,“ vysvětlil lídr Olympiku Petr Janda (81).

„Věra byla bomba zpěvačka a byla také hodná ženská, myslím, že nikdy nikomu neublížila. Naposledy jsem ji viděl v srpnu na festivalu, hráli jsme hned po ní. Takže jsem ji tam zase poslouchal s otevřenou pusou a spadla mi z jejího zpěvu brada. Zpívala jako vždycky fantasticky. Ale po koncertě mi říkala, že je vyřízená, že už tu hodinu není schopná utáhnout. Mluvila o konci kariéry. Jinak ji obrovsky obdivoval jeden můj černošský kamarád, hudebník z Rolling Stones. Byl z ní hotový. Nevěřil, že v téhle končině může někdo takhle fenomenálně zpívat. Dennodenně ji chtěl pouštět stále dokola,“ dodal Janda.

Který hit od Věry Špinarové máte nejraději?
Raketou na Mars
1,7 %
Valentino
1,5 %
Jednoho dne se vrátíš
79,7 %
Bílá Jawa 250
3,9 %
Píseň svou mi tenkrát hrál
7,3 %
Meteor lásky
2,1 %
To máme mládež
1,7 %
A já tě závidím
2,1 %
Celkem hlasovalo 71961 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám