Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V lednu přivedla Malin Andersson na svět dceru Xayu. Nyní se rozhodla promluvit o porodu, který nakonec skončil urgentním císařským řezem. Pro influencerku to byl traumatický zážitek, který spustil panickou ataku. Vyvolal totiž vzpomínky na tragickou ztrátu dcery Consy, o kterou přišla před třemi lety.

„Bylo to strašné. Ulevilo se mi, až když jsem ji slyšela plakat. Sestra ji dala Jaredovi a ten mi ji hned přinesl. Jenom jsem na ni zírala a nemohla tomu uvěřit,“ popsala porod v rozhovoru pro The Sun.

Před pár dny se také sledujícím na Instagramu svěřila, že trpěla poporodní depresí a trvalo jí, než se s dcerkou sžila. Psychické problémy měla už v průběhu těhotenství.

„Myslím, že se traumata podceňují. A když si myslíte, že jste zahojení, vesmír vám přichystá další výzvu. Když se Xaya narodila, vzpamatovávala jsem se po císaři a bojovala se zánětem mléčných žláz, kvůli kterému jsem musela přestat kojit. Ztratila jsem pouto s dcerou a cítila vinu,“ přiznala.

Oporou jí byl partner Jared, který k dceři vstával každou noc, zatímco se Malin skoro nemohla hýbat.

„Předporodní deprese, poporodní deprese, trauma, vše se dá řešit. Naše mysl je silná, ale duševní zdraví je vážná věc,“ dodala na závěr postu.

A ví, o čem mluví. V roce 2019 přišla o čtyřtýdenní dceru a dva roky předtím podlehla její maminka rakovině prsu. Kromě toho si prošla také násilnickým vztahem. S psychikou jí pomáhají terapie a cvičení.

Reklama

Další články

Načítám