Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po letech nebude žádná česká kráska reprezentovat naši zemi na světové soutěži krásy Miss Earth. A to letos měla třetí nejkrásnější dívce planety Země předávat korunku Klára Vavrušková (24), která je stále ještě úřadující Miss Earth Water 2019, na Miss Earth se loni umístila na třetím místě.

Pořadatelé soutěže Miss Earth se rozhodli finále uspořádat a zvolili bezpečnější variantu v podobě několika virtuálních přenosů. Česká Miss, jež měla nominovat některou z dívek minulého ročníku, se ale rozhodla na poslední chvíli odstoupit.

"Vzhledem k vládnímu nařízení a vyhlášení stavu nouze, jsme se rozhodli, že se této soutěže letos účastnit nebudeme. K tomu, aby dívka mohla svoji zem reprezentovat, je potřeba nafocení a natočení mnoha materiálů, které se bohužel v těchto podmínkách vytvořit nedají. Pokládáme za velmi důležité dodržet všechna opatření, která se ale s účastí na Miss Earth bohužel neslučují,“ vysvětlila ředitelka České Miss Veronika Farářová.

Klára Vavrušková své nástupkyni také korunku předávat na Filipínách nebude. Sama byla překvapená, že pořadatelé letošní ročník, stejně jako ostatní soutěže, neodsunuli na příští rok. "Je to zřejmě kvůli tomu, že mají dvacátý jubilejní ročník, o který nechtěli přijít, proto se rozhodli jít touto virtuální cestou," řekla Super.cz Vavrušková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám