Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po téměř roce byla na veřejnosti spatřena jedna z nejzářivějších hollywoodských ikon, která sklízela úspěchy jak ve filmovém a hudebním průmyslu, tak i na divadelních prknech. Neméně známou se ovšem stala i kvůli svému divokému osobnímu životu, a to jak ve vztazích s muži, tak inklinací k závislostem. Držitelka Oscara za hlavní roli v muzikálu Kabaret minulý týden zavítala s přáteli na večeři do jedné z restaurací v Los Angeles.

Lizu Minnelli (78) jste jistě poznali i díky jejímu typickému sestřihu a havraním vlasům, jimž zůstala věrná po celý život. Přátelé ji po společně stráveném večeru odvezli domů, pomohli jí vystoupit z auta a na invalidním vozíku, který používá v posledních letech, ji dopravili k jejímu domu v Beverly Hills.

Uznávaná umělkyně, která před měsícem oslavila 78. narozeniny, se před kamerami objevovala už od tří let, její maminkou byla totiž hvězda stříbrného plátna Judy Garland. V roce 2000 byla Lize diagnostikována virová encefalitida, která může způsobovat slabost nebo ztrátu hybnosti v některých částech těla. Liza sice v posledních letech bojuje s řadou zdravotních komplikací, ale svůj typický nadhled a vtip si udržuje i nadále, což dokázala například nedávno, když fanouškům děkovala za narozeninová přání. „Kéž bych už konečně ve svém věku věděla, jak se chovat. Ale lidi, hádejte co, takhle zatraceně stará jsem nikdy nebyla!“

Minnelli, která se před dvěma lety objevila na pódiu společně s Lady Gaga během udílení Oscarů, je jednou z mála takzvaných hollywoodských EGOT umělců, což znamená, že získali ceny Emmy, Grammy, Oscara i Tony. V její sbírce ovšem nechybí ani Zlatý glóbus či cena BAFTA. Liza je rovněž ikonou mezi LGBT komunitou.

Související témata:
Liza Minnelli

Reklama

Další články

Načítám