Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tiáru, která patří k nejznámějším kouskům z královské šperkovnice, a róbu od Alexandera McQueena. Vévodkyně Kate (42) na pondělní banket v Buckinghamském paláci u příležitosti návštěvy prezidenta USA Donalda Trumpa vsadila na svou oblíbenou kombinaci a neudělala chybu.

Vzhledem k tomu, že tiára Cambridge Lovers Knot byla oblíbeným šperkem tragicky zesnulé princezny Diany, matky prince Williama, má pro vévodkyni Kate nostalgickou hodnotu.

Stejně tak ta historická je nezměrná.

Kousek byl vyrobený pro královnu Marii z Tecku v roce 1914 z perel a diamantů z vlastnictví královské rodiny a byl kopií tiáry vlastněné Mariinou babičkou princeznou Augustou Hesensko-Kaselskou.

Po smrti Marie tiáru zdědila její vnučka, královna Alžběta II., která ji v roce 1981 předala lady Di jako svatební dar. Po smrti Diany se vrátila do sejfu v Buckinghamu. Od roku 2015 ji na významné příležitosti nosí vévodkyně z Cambridge.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám