Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na začátku června vstoupí do kin celovečerní snímek Backstage režisérky Andrey Sedláčkové. Autorka ceněného dramatu Fair Play přinese do českého filmu zcela nový žánr tanečního filmu. Vedle herců a příběhu v něm velkou roli mají rytmus, hudba a taneční choreografie. A přesvědčení, že s vášní můžeme dosáhnout toho, co chceme.

„Backstage je v Česku první film svého druhu a samozřejmě úplně odlišný film, než jaké jsem doposud natočila. To mě přitahovalo, taneční film vyžaduje vlastní výrazové prostředky a jiný přístup. Navíc se mi líbil scénář, ve kterém je vlastně vše podstatné. Backstage je o lásce, tanci, přátelství, penězích, slávě a moci,“ přibližuje režisérka Andrea Sedláčková.

Backstage je příběhem taneční skupiny, která se protlouká na malém městě a sní o velkém světě. Dveře velkého světa a nablýskaného šoubyznysu se jim díky talentové soutěži opravdu otevřou, pro vztahy a charaktery všech členů ale znamená takový skok velkou a tvrdou zkoušku. Svému snu jsou někteří schopni obětovat možná až příliš.

Výraznou tváří Backstage je Ben Cristovao (36). Film doprovází dvě jeho písně, navíc hraje jednoho z porotců talentové soutěže, na jejímž pozadí se film odehrává. Ben Cristovao se sám talentové soutěže účastnil a jako porotce se představí i ve skutečnosti díky nové řadě SuperStar.

„To je opravdu docela sranda, krátce po dotočení mé role do Backstage přišla nabídka dělat skutečného porotce,“ směje se Cristovao. „S tancem jsem začínal, takže když přišla nabídka na roli v tanečním filmu, rozmýšlení netrvalo ani pár minut,“ dodal.

Pro film vznikl také videoklip k jedné z jeho písní, duet s názvem „Padam“ nazpíval Ben s půvabnou slovenskou zpěvačkou Márií Čírovou. „Tenhle song jsme s Márií psali tak, aby se napojil na romantickou linii filmu,“ doplňuje Ben Cristovao. Jak to dopadlo, se můžete podívat ve videu.

„Na filmu dělali přední tanečníci české a slovenské scény, a co se tance týče, já osobně mám ve film velkou důvěru. Vždycky, když jsem byl na place, viděl jsem, že tanečníci i herci do toho dávají všechno,“ těší se na film Backstage Ben.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám