Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Světově uznávaný český režisér a držitel Oscara Miloš Forman (79) je zdravotně indisponován. Necítil se dokonce ani na cestu, kterou by musel absolvovat z USA do Prahy kvůli pohřbu prezidenta Václava Havla, který byl jeho velkým přítelem. Zdravotní komplikace trápí Formana podle slov jeho manželky Martiny již několik měsíců.

Jak potvrdila deníku Aha! Martina Formanová (45), pozvánku na pohřeb dostali, ale na dlouhý let se prý její muž necítil kvůli poranění ruky, které se mu přihodilo již na podzim. Úmrtí přítele, kterého znal 60 let, pro něj ale prý bylo velice smutné. Až následně si prý Formanovi uvědomili, že by bývalo bylo možné odletět s manželi Clintonovými a paní Albrightovou vládním speciálem, což by byla přijatelnější varianta.

Kromě pranění ruky však Formana trápí především tzv. makulární degenerace, která způsobuje postupnou ztrátu zraku. Režisér má prý uprostřed panenky pravého oka černou tečku, kterou vidí neustále před sebou jako černý flek.

Do Prahy se však prý budou snažit přijet alespoň v době, kdy bude k příležitosti Formanových osmdesátin, které oslaví v únoru, v New Yorku a následně po celém světě otevřena výstava plakátů připomínajících jeho filmy. „Ta výstava prostřednictvím českých center v zahraničí projde celým světem. A v Prze samozřejmě bude také. Pokud bude manželovi lépe, určitě dorazíme,“ přislíbila Formanová.

Reklama

Další články

Načítám