Hlavní obsah
Článek

Posledního rozloučení s Evou Pilarovou (†80) se zúčastnili nejen její nejbližší, ale také řada kolegů z branže. Nechyběl ani zpěvák Vojtěch Dyk (38), který do baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Strahově dorazil s manželkou Tatianou Dykovou (45). Se zpěvačkou se přišel nejen rozloučit, ale také pronést řeč na její poslední cestu. O tu si před pár měsíci Pilarová sama řekla.

V průběhu zádušní mše se zpěvák ujal mikrofonu a pronesl dojemná slova o legendární zpěvačce a přítelkyni. „Když jsi mě na pohřbu Karla Gotta, kde jsi pronášela smuteční řeč, oslovila a řekla: „Připrav se, chlapečku, na mém pohřbu budeš mluvit ty“, bral jsem to spíš jako jeden z tvých mnoha načernalých fórů. V duchu jsem se zasmál a nepřikládal tomu příliš velkou pozornost. Teď tu stojím a mám mluvit o tom, jaká jsi byla,“ začal Dyk krásnou vzpomínku.

Záznam: Poslední rozloučení s Evou Pilarovou

„Musím se ti omluvit, ale nechci mluvit o tom, jaká jsi byla. Minulý čas mám spojený s věcmi minulými, dokončenými, ale tvůj život je důkazem, že i když se člověk zde na Zemi rozhodne přestat používat své tělo, může tu zůstat jeho duch, jeho duše, jeho odkaz. Ty tohle naplňuješ beze zbytku,“ pokračoval Dyk, který s Evou Pilarovou nazpíval i legendární Montiho čardáš.

Ve své řeči mluvil o písních Pilarové, které byly stejné jako ona sama. Pod tíhou vzpomínek na společné přátelství docházela Dykovi ke konci řeči slova a poslední věty četl se slzami v očích. „Budeš mi prostě chybět, protože tvoje vroucnost byla inspirující a dnes, víc než kdy jindy, kdy je všude ve světě potřeba. Vážení pozůstalí, vážení smuteční hosté, jsme v božím chrámu, a proto bych si přál, abychom se dnes mohli všichni s Evou rozloučit zde, a zároveň ji někdo jiný, někde jinde mohl přivítat. Smrt je matka našeho druhého života, a proto ti, Evo, víc než klidný odpočinek přeji šťastnou cestu. Mám tě rád,“ dodal závěrem roztřeseným hlasem zpěvák.

Reklama

Další články

Načítám