Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S herečkou Zuzanou Dřízhalovou (†36), která po statečném boji podlehla minulý týden rakovině, se dnes dopoledne její nejbližší rozloučili v dejvickém kostelíku svatého Matěje. Řádky, které v minulosti Zuzana napsala o své nemoci dokazují, že to musela být neskutečně silná osobnost. Zákeřnou rakovinu porazila v minulosti celkem třikrát. Časopis Instinkt uveřejnil včera ukázku z jejího deníku. Z řádků, které Zuzana psala v listopadu roku 2004, kdy u ní lékaři zjistili při běžné kontrole, že se jí po dvanácti letech rakovina vrátila, mrazí. Posuďte sami.

„Druhý den volám doktorovi, že se budu léčit. Říká: „Tak hned přijďte, není s čím otálet.“ Cože? Je pátek, myslela jsem, že nastoupím až v pondělí. Nemám slušné pyžamo, župan, přezůvky. Chtěla jsem si ještě užít poslední víkend s Hynkem a rodinou... Mám přijít hned, jdu koupit to nemocniční vybavení. Zvláštní pocit. Jdu městem, míjím spousty lidí, vím, že jsem nemocná a že se od zítřka začínám dost drastickým způsobem léčit. Všichni mi připadají zdraví, bezstarostní, ale co já vím, jaký si kdo nese osud. Jdu na Václavák, do nového obchoďáku, kde se mi před týdnem moc líbilo jedno pyžamo. To jsem ještě nic netušila. Prodavačky mě zahrnují pozorností – poznaly mě ze seriálu, tak si můžu vzít do kabinky víc věcí, než je dovoleno. A já si zkouším nemocniční hadry. Nikdo nic netuší. Kalhoty od pyžama jsou dlouhé – to je špatné. Vzpomínám, jak jsem před třinácti lety cárala jejich konce po nemocničních chodbách a pak jsem se jich strašně štítila. Taky budu muset vyřešit hlavu. Koupím si paruku nebo tu nemoc přiznám, budu nosit šátky? Odpoledne se doma balím do nemocnice. Mám velký strach...“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám