Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Režisér Viktor Tauš začal natáčet volné pokračování Případu pro exorcistu z televizní série Detektivové od Nejsvětější Trojice, jejíž první část Česká televize odvysílala na jaře. Také nová třídílná minisérie Modré stíny vychází z předlohy spisovatele Michala Sýkory.

Kromě Kláry Melíškové, Stanislava Majera, Miroslava Krobota a Terezy Voříškové, tedy hlavních hrdinů série, se na obrazovce objeví také David Novotný. Ten hodně nalehko, jak je vidět.

„Vyšetřovatelé se tentokrát dostanou k případu zastřeleného docenta. Poté, co se jeho mrtvola najde v jeho vlastní pracovně, budou řešit to, zda vražda souvisí s dlouhodobou snahou oběti o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy,“ prozradil kreativní producent Jan Štern, kudy se bude rozbíhat dějová linka.

„Modré Stíny jsou mojí první konfrontací s žánrem thrilleru i formátem televizní minisérie. Rád se takovým výzvám vystavuji, protože je pro mne důležité pracovat s energií vlastní radosti z objevování. Jsem zvědavý, jestli v téhle zkoušce obstojím, protože v žánru detektivní minisérie je v současnosti kvalitní konkurence největší,“ uvedl Viktor Tauš.

Modré stíny se budou natáčet až do první půlky srpna, a to v Praze, Černošicích a Olomouci, ve které se děj knižních předloh odehrává. Na ně naváže závěrečná trilogie Pět mrtvých psů, jejíž natáčení se nyní připravuje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám