Hlavní obsah
Článek

Kdo ještě nemá nové vánoční ozdoby a doplňky na vánoční tabuli, musí spěchat do londýnského Knightsbridge či na ulici Oxford Street. Obchodní domy Harrods a Selfridges totiž už zahájily vánoční prodej. Na konci července a 150 dní před Štědrým dnem vztyčili zaměstnanci obou domů vánoční stromky a začali je zdobit.

Sekce s vánočním zbožím je zatím malá, ale každý týden bude zabírat větší a větší část obchodní plochy. Na střeše obchodního domu Harrods zapózoval novinářům Otec Vánoc (Father Christmas) se svou chotí a oznámili světu, že do Vánoc zbývá jen 150 dní a je nejvyšší čas začít myslet na nákupy.

„Vrchol přílivu mezinárodních klientů začíná v červenci, tak jsme se snažili zajistit tuhle časnou poptávku,“ uvedl mluvčí domu Harrods, kde nabízejí dvanáct druhů vánočních příchutí zmrzliny.

Obchodní dům Selfridges na Oxford Street tvrdí, že letošní Vánoce budou bílé, i když nenasněží. Napovídají tomu stromečky oděné do bělostných koulí, které doplňují tu a tam baňky v barvách britské vlajky známé jako Union Flag.

Související témata:
Obchodní domy
Harrods

Reklama

Další články

Načítám