Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Celosvětová premiéra dlouho očekávaného filmu Harry Potter a Relikvie smrti 2 je za námi. Největšího zájmu se jako obvykle dočkalo čtvrteční premiérové promítání v Londýně, kde se sešla řada známých osobností v čele s představiteli hlavních rolí filmové série. Premiéra se však nesla i v nostalgickém duchu, jelikož tímto dílem dobrodružství čarodějnického učně a jeho přátel z Bradavic končí. Filmová Hermiona, herečka Emma Watson, se dokonce neubránila slzám.

Trafalgarské náměstí v Londýně včera patřilo tisícům věrných fanoušků Harryho Pottera, kteří přišli pozdravit své idoly Daniela Radcliffa, Emmu Watson a Ruperta Grinta. Ti hráli v prvním díle série s názvem Harry Potter a Kámen mudrců z roku 2001 jako desetileté děti a postupně během dalších sedmi dílů dospěli.

Kromě těchto tří hlavních hvězd se po červeném koberci prošli i představitelé dalších rolí Ralph Fieness, Robbie Coltrane, Julie Walters, Helena Bonham Carter, Michael Gambon či Alan Rickman.

Knižní předloha pro všechna filmová zpracování vzešla z pera do té doby neznámé spisovatelky J. K. Rowling, která se během pěti let stala multimilionářkou, přestože do té doby pobírala sociální dávky. Jejích knih o Harry Potterovi se prodalo celkem přes 400 miliónů výtisků a byly přeloženy do 69 jazyků. Poslední díl filmu Harry Potter a Relikvie smrti 2 byl natočen také v 3D. V Česku bude mít poslední část filmové ságy premiéru ve čtvrtek 14. července.

Reklama

Další články

Načítám