Hlavní obsah
Článek

Smyslná dívka na fotografii patřila svého času k nejúspěšnějším fotomodelkám a nadějným herečkám. Byla sexuálním symbolem celé jedné generace. Své sny a životní plány však nestihla naplnit. Potkal ji tragický osud, jež by možná nenapadl ani nejerudovanějšího scenáristu hororových příběhů. V šestadvaceti letech byla v pokročilém stadiu těhotenství brutálně zavražděna ve svém vlastním domě.

Sharon Tate své ženské půvaby začala uplatňovat nejprve v reklamách a malých roličkách v televizních seriálech. Pod cílevědomým vedením hereckého agenta, který si umínil, že z ní udělá hvězdu, se připravovala na svou první roli ve filmu Eye of the Devil (1967). V té době randila s kadeřníkem celebrit Jayem Sebringem, s nímž se po pár měsících chození zasnoubila. Její výlet do Anglie, kam se jela ucházet o roli ve filmu Ples upírů, změnil její život naprosto fatálně.

S režisérem Romanem Polanským, který byl známý svými zálety, si brzy padli do oka. Sharon roli dostala a z milostného románku se rozvinula láska jako trám. Sharon a Roman na konci roku 1967 začali mluvit o svatbě. Už v lednu následujícího roku se k překvapení mnoha přátel skutečně vzali. V roce 1968 Sharon natočila film Údolí panenek (1968) za který si vysloužila nominaci na Zlatý glóbus a na konci roku oba manželé ohlásili světu šťastnou novinu, že čekají dítě.

Rodinné štěstí se zamilovaní novomanželé rozhodli budovat v nádherném pronajatém domě na Cielo Drive s výhledem na Los Angeles. Tehdy ještě netušili, že v něm Sharon, její nenarozené dítě i přátelé, kteří o ni v době režisérovy nepřítomnosti budou pečovat, naleznou krutou smrt.

Dny krátce před smrtí, kdy Roman pobýval v Anglii, trávila Sharon na přání Romana s přáteli Voytekem, Abigail a Jayem (bývalý snoubenec), kteří bydleli společně se Sharon v pronajatém domě. V brzkých ranních hodinách 9. srpna 1969 přijeli k domu čtyři zfanatizovaní a zfetovaní členové skupiny Charlese Mansona, tři z nich byly ženy, a vyzbrojeni pistolemi, provazy a noži vtrhli do domu.

Postupně byli brutálně zastřeleni a ubodání všichni čtyři přebývající v domě i kamarád správce pozemku Steven Parent, který se v tu dobu chystal pozemek opustit. Těhotná Sharon prosila v okamžiku, kdy žádný z jejích přátel již nebyl na živu, alespoň o život svého dítěte. Marně. I Sharon byla ubodána a její nenarozený syn Richard Paul Polanski zemřel s ní.

Šestadvacetiletá dívka, která byla v tisku několikrát titulována jako nejkrásnější herečka Hollywoodu, byla pohřbena 13. srpna 1969 na hřbitově Holly Cross Cemetery. Přítomny byly desítky celebrit i otřesený Roman Polanski, který vypsal odměnu na dopadení vrahů.

Vyšetřování se rozběhlo na plné obrátky až na podzim 1969, kdy se jedna z vražedkyň zavřená za krádež ve vězení pochlubila, že zabila Sharon Tate. Tři z vrahů společně s Mansonem byli v roce 1971 odsouzeni k trestu smrti, který se po úpravě kalifornských zákonů změnil na doživotí.

Reklama

Další články

Načítám