Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ač se na první pohled může zdát, že si jednu rodinnou selfie právě pořizuje britská královna Alžběta II. s vnuky Harrym a Williamem a jeho chotí Catherine, nenechte se mýlit. Jde pouze o jejich dvojníky. Ve skotském Edinburghu v rámci festivalu Summerhall Fringe Venue představila svůj jedinečný projekt La Trashiata režisérka, satirička a fotografka Alison Jackson a právě pokus o královské selfíčko sloužil jako originální ochutnávka.

La Trashiata nepředstavuje satirické ztvárnění Verdiho La traviaty, ale znázorňuje dvojníky světových celebrit v kompromitujících situacích mnohdy odrážejících jejich vlastní skandály z minulosti.

V netradičním zpracování se diváci mohli pobavit nad ovíněným princem Harrym, jak s přáteli sleduje striptérku, nebo zpívajícími Williamem a Kate v koupelně. Nechyběly ani Madonna a Lady Gaga při souboji, Vladimír Putin v uniformě Rudé armády nebo kuchařka Nigella Lawson s bývalým manželem Charlesem Saatchim při rvačce na gondole v Benátkách.

Reklama

Další články

Načítám