Hlavní obsah
Článek

Obnovený seriál Dallas má za sebou premiéru v mnoha zemích světa. Další řady osudů sourozenců J. R. a Bobbyho Ewingových a jejich příbuzných jsou velmi oblíbené také kvůli „starým“ postavám. Zub času se na původních protagonistech podepsal a v plavkách se tak před kamerou vystavuje nová generace Ewingů. Patrick Duffy ale vzpomíná, že on jednu roli získal právě kvůli promenádě v trenýrkách.

Patrick v polovině sedmdesátých let coby neznámý a chudý herec přišel na casting pro hlavní roli filmu Man from Atlantis (Muž z Atlantidy), podle něhož byl pak natočen i televizní seriál. O hlavní roli Marka Harrise prý tehdy usilovala spousta plavců, zatímco on neměl ani plavky. Tak přišel na casting v upnutých trenýrkách. A roli přesto dostal.

„Musel jsem podstoupit plavecký test pro tu roli, tak nám řekli, abychom přišli v plavkách. Byl jsem velmi chudý tesař a neměl ani své plavky či peníze na ně. Tak jsem se tam objevil jen v mých upnutých bílých trenkách,“ svěřil Duffy britskému listu Daily Express. Roli tehdy získal. Slavným se stal pár měsíců nato v seriálu Dallas jako Bobby Ewing. Na počátku devadesátých let se pak vrátil na obrazovky ve velmi oblíbeném a úspěšném seriálu Krok za krokem.

Reklama

Další články

Načítám