Hlavní obsah
Článek

Bývala nejobsazovanější českou herečkou, davy mužů ji obdivovaly pro její sex-appeal, ale i pro ženskou rafinovanost. Jedna z největších ikon české ženské krásy dvacátého století Jana Brejchová (84) ale již pár let prakticky neopouští zdi svého bytu. Po smrti druha Jiřího Zahajského zanevřela na péči o jindy vždy dokonalou vizáž a je z ní nenápadná seniorka, do které by nikdo neřekl, jakou slávu má za sebou.

V bytě na pražském Spořilově bývá uzavřená celé dny, týdny i měsíce. Sem tam prý ale vyleze do okna, přes mříže pozdraví sousedy, a po chvilce se jde opět věnovat své samotě.

„Vypije si kávu nebo upravuje květiny na parapetu. Na její tváři se někdy dokonce mihne úsměv. Vzít za kliku domovních dveří a alespoň se projít na čerstvém vzduchu rozhodně nepadá v úvahu,“ tvrdí týdeník Šíp, v jehož aktuálním čísle je hned několik snímků bývalé herecké divy, která se celý život udržovala a ještě před padesátkou se nebála ve filmu odhalit.

Brejchová, jež je maminkou Terezy Brodské (55), se už nestará o to, jak vypadá. Tvář nejeví známky po líčení, na kila navíc nehledí a kvůli šedým nebarveným vlasům by málokdo řekl, že má co do činění s ženou, kterou milovaly a stále milují celé zástupy ctitelů.

Reklama

Další články

Načítám