Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Z usměvavého chlapečka na fotce vyrostl zpěvák, jehož hvězda zářila hlavně v osmdesátých letech. Úspěchy v pracovním životě ale vyvážily trable v tom osobním. První manželství mu kvůli jeho vytížení zkrachovalo, druhé poznamenala velká tragédie - smrt dítěte.

Stanislav Hložek se narodil 16. září 1954 v Kroměříži. Už jako malý kluk zpíval ve sboru, hrál na klavír a akordeon. Že se z něj jednoho dne stane oblíbený zpěvák, však netušil tehdy, ani o pár let později. Vystudoval střední průmyslovku a po maturitě nastoupil jako projektant, poté jako redaktor ve zlínském rozhlase.

V té době se zúčastnil soutěže Intertalent, kde získal 2. místo. Tam si ho poprvé všimli Karel Vágner a Hana Zagorová, kteří ho později oslovili ke spolupráci a v roce 1980 vzniklo legendární trio ve složení Zagorová, Hložek a Petr Kotvald. S tím o tři roky později nahrál svůj nejúspěšnější hit Holky z naší školky.

Úspěch však byl vykoupený rozpadem prvního manželství, ze kterého má Hložek dvě děti, dceru Danu a syna Standu. Další rána přišla, když Petr Kotvald oznámil odchod od Hložka a Zagorové a jejich trio se rozpadlo.

V té době potkal svou druhou ženu, s níž se nedlouho po seznámení začal těšit na společného potomka. Jejich dítě však zemřelo, což byla pro zpěváka další obrovská rána, ze které se jen těžko sbíral. To a celkové vyčerpání přispělo k tomu, že se Hložek tehdy psychicky složil.

Krušné období nakonec překonal, začal znovu vystupovat a i s druhou manželkou se dočkali společného potomka, syna Matěje.

Reklama

Další články

Načítám