Hlavní obsah
Článek

Pojem asexuální býložravci zavedli japonští sexuologové na počátku tohoto milénia a označují jím mladé muže, kteří zcela ztratili zájem o navazování fyzického kontaktu se ženami. Nejde o to, že by mladíci byli homosexuální, ale sex se ženami je tak děsí, že erotické touhy nahrazují jinými aktivitami. Po deseti letech sexuologové z ostrovního císařství tvrdí, že se tomuto trendu podřídily i ženy.

Nové průzkumy ukazují, že mladí lidé ve věku 15 až 25 let už netouží ani po líbání, na vysoké škole je stále 34 procent mužů a 27 procent žen, kteří se ještě nikdy nelíbali. Na střední škole je to pak ještě horší, mezi chlapci je 63 procent a mezi dívkami 56 procent nepolíbených.

Mladí Japonci ztrácejí zájem o sex, nechuť se fyzicky intimně sbližovat vyjádřilo 53 procent univerzitních dívek a 76 procent středoškolaček. Mezi muži a chlapci je to ještě horší, na střední škole nemá zájem o sex dokonce 85 procent chlapců, na vysoké škole netouží po sexu 46 procent mužských studentů.

„Poslední průzkumy naznačují, že mladé Japonky se podřídily trendu tzv. býložravců,“ komentoval nejnovější čísla profesor Kazuo Katase z Univerzity Tohoku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám