Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Belgičan, který si v 80. letech podmanil Hollywood. Jean-Claude Van Damme (62) je ztělesněním akčního hrdiny, který je herecky aktivní i po šedesátce. Van Damme se proslavil snímky jako Krvavý sport, Dvojitý zásah, Univerzální voják, Živý terč nebo Peklo. Na svém kontě má desítky filmů, příští rok svou bohatou filmografii rozšíří o snímek Falconman.

Oblíbený herec se nadále udržuje ve formě a pořád má bohatou fanouškovskou základnu. A rozhodně se nechystá do hereckého důchodu. V naší galerii si prohlédněte, jak dnes vypadá.

Hollywoodská superstar nyní míří i do Prahy. Fanoušci se na herce mohou těšit v rámci večera Noc s legendou. Van Damme sice do Česka už v minulosti zavítal, tentokrát to ale bude vůbec poprvé, kdy se fanoušci budou moci se svým idolem plánovaně potkat. A to 7. listopadu v pražském klubu SaSaZu.

Jean-Claude Van Damme tam odvypráví svůj pestrý příběh, který začal karatistickou kariérou v Belgii. Poté, co dosáhl mezinárodního úspěchu, se rozhodl, že se stane hercem v akčních filmech, a odcestoval do USA.

Tam však jeho kariéra zpočátku pořádně drhla. Nikdo o něj neměl zájem, musel se po dlouhou dobu živit jako prodavač pizzy. Jednoho dne potkal slavného producenta akčních filmů Menachema Golana a předvedl mu svou pověstnou karatistickou otočku. Producent pookřál a obyčejného prodavače pizzy pozval přece jen na schůzku. Po sedmihodinovém čekání před jeho kanceláří dostal mladý Jean-Claude Van Damme scénář k filmu Krvavý sport. Od té doby už se mu filmové nabídky jen hrnuly.

A jak to má Jean-Claude Van Damme v osobním životě? Ten měl vždy velmi pestrý. V minulosti byl čtyřikrát ženatý. Se svou třetí manželkou, se kterou se rozvedl a poté znovu oženil, žije od roku 1999.

Reklama

Další články

Načítám