Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do Prahy v těchto dnech přicestoval manželský pár Monica a Hans Helmut Breunickerovi, kteří nepřijeli jen na turistickou návštěvu, ale proto, aby si vybrali odměnu za chvályhodný čin. Tím byl příspěvek na charitativní projekt Nadaci José Carrerase proti leukémii. Jak s tím Gott souvisí?

Každý ze světových umělců, kteří byli do akce zapojeni, a mezi nimiž nechyběl ani Karel Gott (†80), navrhl odměnu, kterou ten, kdo nadaci nejvíce zaplatí, získá. Gott navrhl víkend v Praze. A protože Breunickerovi věnovali nadaci částku nejvyšší, deset tisíc eur, měli právo si vybrat. A nevybrali si nikoho jiného než právě Gotta, což Mistr přijal s velkým nadšením.

Jeho vkladem bylo připravit manželskému páru víkendový program, na kterém bude jejich průvodcem a hostitelem. „Lichotí mi dvakrát, že si vybrali právě mě a Prahu. Jsem velvyslancem nadace za ČR, a když jsem slíbil, že se o hosty postarám, tak se vší parádou,“ řekl Karel Gott, který manželům přichystal opravdu luxusní program. Ubytoval je v hotelu U Prince na Staroměstském náměstí, na uvítanou byly připraveny květiny, pilo se pravé šampaňské…

„Jsme přímo unešení, bydlet přímo naproti Staroměstské radnici, je to nádhera, splnil se nám úžasný sen a na Prahu a pana Gotta budeme rádi vzpomínat. Tajně jsme si přáli, nebydlet v nějaké moderní skleněné krychli, ale tohle, to jsme nečekali ani v tom nejsmělejším snu. Pohled z horní terasy hotelu je tak uchvacující, že se točíme stále dokola a hltáme krásy Prahy,“ přiznali manželé Breunickerovi.

Karel si šlechetného činu manželů velice váží, a proto nelitoval vybrat a samozřejmě také uhradit hostům to nejlepší, co Praha může poskytnout.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám