Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Španělská herečka a moderátorka Ana Obregón (68) vzbudila ve svém rodném Španělsku obrovskou pozornost tím, když vyšlo najevo, že do rodiny přivítala miminko. Měla je porodit náhradní matka v Miami. Pro magazín ¡Hola! herečka popsala okolnosti jeho narození.

Opravdu se stará o dítě, holčičku, která je však spíš její vnučkou než dcerou. Byla totiž počata ze spermatu hereččina syna Alesse, který v roce 2020 v pouhých sedmadvaceti letech zemřel na rakovinu.

„Tohle děťátko není má dcera, ale spíš má vnučka,“ řekla Obregón časopisu. „Bylo to Alessovo poslední přání, aby na svět přivedl dítě.“

Ana uvedla, že předtím, než se začal léčit, syna ponoukla, aby si sperma nechal zmrazit, což také udělal. Vzorek byl uchován na klinice v New Yorku.

„Nachytali nás. Světlo plné lásky rozsvítilo mou temnotu. Už nikdy nebudu sama. Znovu žiji,“ oznámila narození dcerky, respektive vnučky na sociální síti u paparazzi snímku, když s holčičkou v náručí odcházela z nemocnice.

Britský Daily Mail uvádí, že využití náhradní matky je ve Španělsku zakázané, ale děti donošené náhradními matkami v jiných zemích mohou být (ve Španělsku) registrovány.

Zprávě se věnovala nejen média, ale vyjadřovali se k ní také politici, mnozí kriticky. Těhotenství náhradních matek označovali jako „pronájem dělohy“. Ministryně pro rovnoprávnost a psycholožka Irene María Montero Gil například uvedla, že náhradní matky jsou „forma násilí proti ženám“.

Reklama

Další články

Načítám