Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O herečce Alexandře Borbély jsme se zmiňovali už v souvislosti s filmem Skleněný pokoj, kde si zahrála vedle světových hvězd. Slovenka s maďarskými kořeny získala před dvěma roky titul Nejlepší evropská herečka díky hlavní roli ve filmu O těle a duši. Od té doby se jí nabídky jen hrnou.

My jsme se Alexandrou potkali na karlovarském filmovém festivalu, který navštívila v rámci propagace romantické vánoční komedie Šťastný nový rok. "Tehdy jsem byla v šoku. Když jsem cenu přebírala, plakala jsem a nemohla přestat. Bylo to o to lepší, že jsem uspěla v neskutečné konkurenci. Vedle mě byla nominovaná například Juliette Binoche," vzpomínala herečka.

"Už když jsem se stala herečkou v Budapešti, což je Maďarsko, a já jsem ze Slovenska, jsem to považovala za velký úspěch. A díky té ceně jsem se dostala zpět na Slovensko, ale také do Česka a můžu tady dělat filmy. I proto je pro mě ta cena tak vzácná," svěřila a vyprávěla i o zážitcích z natáčení zmíněného Skleněného pokoje.

Film, díky kterému jsme se setkali, je pro ni žánrově nový. V romantické komedii ještě nehrála. "Mívám spíš dramatické role, a dokonce ve filmech ani nemívám make-up, chtějí mě naturální. Teď to bylo jiné, jsem i nalíčená, abych byla za hezkou. Hraju v maďarštině a scénář se mi velmi líbil. Už když jsem ho četla, smála jsem se doma nahlas," upřesnila Alexandra Borbély.

Reklama

Další články

Načítám