Hlavní obsah
Článek

V roce 1960 se Janet Leigh objevila v děsivé scéně ze sprchy, jíž se navždy vepsala do dějin kinematografie. Nyní jejímu výkonu v hororu Psycho vzdala hold hereččina neméně slavná dcera Jamie Lee Curtis.

Ubodání Janet Leigh ve sprše za zvuků kvílející hudby patří snad k nejcitovanějším hollywoodským záběrům. I kdyby tato herečka nenatočila žádný jiný film, díky Psychu si její tvář pamatují diváci i po více než půlstoletí.

Fenomenální úspěch Hitchcockova hororu, který Janet Leigh zajistil Zlatý glóbus i nominaci na Oscara, nejspíš předurčil i osud její dcery Jamie Lee Curtis. Také ona si kariéru postavila na hororovém žánru, konkrétně Halloweenu a jeho pokračování.

Šestapadesátiletá herečka má stále pro strach uděláno a momentálně účinkuje v seriálu Scream Queens společně s hereckými hvězdičkami Emmou Roberts a Leou Michele. Svou již zesnulou matku Jamie Lee Curtis stále vnímá jako velký vzor a na sociální síti se jí poklonila fotkou, jíž odkazuje na Psycho. Podoba dvou hororových královen je opravdu nepopiratelná.

Související témata:
Psycho

Reklama

Další články

Načítám