Hlavní obsah
Článek

Mistryně světa v krasobruslení Radka Kovaříková oslavila čtyřicáté narozeniny. Popřát jí přišla řada známých osobností, se kterými spolupracuje na muzikálech na ledě, jimž se nyní věnuje.

Co po profesionální kariéře krasobruslařky nyní dělá? "Není jednoduché navázat na to, když je člověk v nějakém sportu nejlepší na světě. Klade si vysoké cíle a není lehké jít dál. Jsem stále u ledu, věnuji se produkci muzikálů na ledě. Krasobruslení není jen sport, je to i šoubyznys, jsem ráda, že u toho můžu být," řekla Super.cz Radka, která se na ledě seznámila i se svým manželem Jindřichem Šimkem, se kterým má dceru Kláru.

"Můj manžel je producent, režisér a autor muzikálů na ledě," vysvětlila Radka. Čtyřletá dcera Klára zatím v jejích stopách nejde. "Nevedu ji prioritně k bruslení. Snažím se, aby z ní něco bylo, ale do bruslení ji netlačím. Nějaký talent tam ale bude, uvidíme," usmívá se Kovaříková.

I když už není profesionální krasobruslařkou, sportu se nadále věnuje. Chce být ve formě. Léta byla celé dny na bruslích a měla parádní postavu. Jak je na tom nyní? "Dějí se mi s tělem hrozné věci. Tělo není zvyklé nebýt v každodenním drilu, sedavé zaměstnání tomu moc nepřidá. Ke sportu se ale vracím, s manželem jsme začali běhat, teď jsme uběhli závod na deset kilometrů. Sport je ve mně, nedovedu si bez něj představit život. Mám v běhu cíl. Vím, že by mohl být další krůček. Třeba půlmaraton," dodala krasobruslařka.

Reklama

Další články

Načítám