Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Druhá nejstarší dcera Petra Jandy (81) se rozhodně nepotatila. Na rozdíl od své starší sestry Marty Jandové (50) k muzice nikdy neinklinovala, a to přesto, že se od dětství pohybovala v hudební branži. I její kmotr měl k hudbě velmi blízko. Málokdo to ví, ale byl jím zesnulý textař Pavel Vrba. Právě na vzpomínkovém večeru na něj jsme si s Eliškou Jandovou povídali.

"Byl to fajn kmotr a měl mě vždycky hrozně rád. Když mě viděl, půl minuty mě objímal a byl to skvělý člověk. Ráda na něj vzpomínám a táta s ním byl výborný kamarád, tak v rodině zakořenil. Vím, že když jsem byla křtěná, dal mi překrásný zlatý medailonek, který je pořád schovaný," vyprávěla Eliška.

To, jak medailonek vypadá, nám ale popsat nedokázala. "Je někde v trezoru, možná je dokonce zapečetěný, tak musím mámě říct, abychom ho vypáčily, protože si vůbec nevybavuji ani sebemenší detail," svěřila.

Eliška rozhodně nejde v otcových ani kmotrových stopách a vybrala si studium oboru, který s muzikou nemá společného naprosto nic. "Studuju biochemii. Jsem ve třetím ročníku, tak se pokusím napsat nějakou slušnou bakalářskou práci, dostat nějaký titul a pak pokračovat dál," vysvětlila.

Reklama

Další články

Načítám