Hlavní obsah
Článek

V posledních letech má Lucka Vondráčková (44) životní rytmus jasně daný. Zpěvačka následovala svého manžela Tomáše Plekance za velkou louži a s ním a jejich synem Matyášem žije v kanadském Montrealu. Na léto se ale na několik měsíců vrací pravidelně do Čech.

Když Lucie uspořádala pro své fanoušky autogramiádu, tak jsme využili příležitosti a ptali jsme se jí, jestli se jí stýská. „Tady v Čechách máme oba své rodiny a spoustu kamarádů. V Kanadě je to zase úplně jiný svět. Máme tam už nové přátele. Žijeme v době, která je rychlá a propojená internetem, teď člověk může vidět v okamžiku člověka, kterého má rád. Myslím, že dřív to bylo daleko složitější, když člověk někam odjel, teď je to jen hezké zpestření," říká Lucka.

Lucie nedokázala vyjmenovat typicky českou věc, která by jí v Kanadě scházela. „Je to zvláštní, protože když přijdu do našeho místního supermarketu, tak hrají Smetanovu Vltavu. Nemám nic, co by mi chybělo," řekla Vondráčková a upřesnila: „Hlavně si myslím, že není fér čekat od cizí země, co máte ve své vlastní zemi. Neočekávám, že vám dávají přednost na přechodu už z patnácti metrů, protože vím, že v Čechách víc spěcháme. Neporovnávám obě země a mám je obě ráda," řekla nám Lucka.

Co dalšího Lucka Vondráčková prozradila o svém životě na dvou kontinentech, se dozvíte v našem videu.

Související témata:
Kontinent

Reklama

Další články

Načítám