Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ještě před měsícem muzikálová zpěvačka Markéta Procházková netušila, že si zahraje titulní roli v muzikálu Adam a Eva. Měla dost práce v jiných divadlech, zejména v Kalichu, kde střídá hlavní role jako na běžícím pásu. Pak ale došlo v Divadle Broadway k interním potížím a ukázalo se, že původní protagonistka Anna Polívková (45) nebude zkoušení stíhat.

"Zavolali mi před třemi týdny, že bude probíhat další konkurz na třetí Evu. Neměla jsem čas, tak na mne ještě dva dny počkali," vyprávěla Markéta. Konkurzem prošla bez ztráty květinky. "Ale ještě před deseti dny jsem nevěděla, že budu hrát hned premiéru," upřesnila. Ukázalo se, že Anna hrát nebude vůbec a další Eva, Michaela Horká, premiéru také hrát nemůže.

"Neříkám, že bych se takhle rychle naučila každou roli, ale tady se to zvládnout dalo," vysvětlovala Markéta, když jsme zažertovali, že by zřejmě mohla na poslední chvíli naskočit do každého muzikálu, který se v Česku uvádí.

Po premiéře byla pořádně vyšťavená, vždyť měla za sebou mimo jiné i to, že jako první herečka na pódiu předváděla i první sex mezi Adamem a Evou, poté co přijali od hada jablko. A vystřídala v rámci tanečních čísel i mnoho odvážných kostýmů, jak už je ze svých předchozích rolí zvyklá.

"Nejlépe jsem se ale cítila v džínách a triku. Já vlastně ani nevím, jestli už byly kostýmy ušité pro mne, anebo jsou jen upravené," krčila rameny Markéta, kterou zanedlouho čeká další premiéra, a to české verze muzikálu Rent.

Reklama

Další články

Načítám