Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Bohulibý záměr Zdeňka Macury (49), totiž postavit na svém pozemku v obci nedaleko Prahy řadu miniaturních azylových chaloupek pro oběti domácího násilí (první pojmenoval po Ivetě Bartošové (†48)), naráží na tuhý odpor místních obyvatel. Ti už vyzvali místní úřady, ať ochránci kontroverzní pěnice ve stavbě domků z palet zamezí.

„Na schůzce s líbeznickými úřady jsem byl upozorněný na to, že se na ně obrací místní občané s dotazy. Mám si prý dávat pozor, aby vše bylo v souladu se zákony. Jenže dle stavebního zákona je vše v pořádku,“ brání se Zdeněk.

A opravdu: dokud do charitativních chatrčí nezavede energie a vodu s topením, a když v budově nikdo zatím nebydlí či dlouhodobě nepobývá, není povinen stavbu ohlásit či žádat o stavební povolení.

Macura se ohání i částí zákona, v níž je napsáno, že rozhodnutí o umístění stavby ani územní souhlas nepotřebují stavby pro film či televizi. „Plánuji natočit hudební klip s mou chaloupkou,“ stojí v letáčku, který naházel do schránek sousedů, aby jim celou věc osvětlil.

Jako vždy se možná jeho dobrý úmysl potká s nepochopením. Snad ale obyvatele Líbeznic uklidní, že Macura chce chaloupky uvést do takového stavu, aby harmonizovaly s okolním prostředím.

Reklama

Další články

Načítám