Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přestože je Monika Marešová (49) téměř dva roky po operaci kolene, které si zranila při lyžování, stále ji trápí bolesti. Po operaci má sníženou hybnost, nemůže nohu v koleni plně natáhnout ani plně pokrčit. Proto se sama snaží noze celkově ulevovat, a to se později může projevit i v problémech se zády. Aby se tomu předešlo, je důležité pravidelně a správně cvičit a zařazovat především cvičení pro stabilizaci kolene na nestabilních plošinách. Proto se na doporučení trenéra rozhodla rehabilitovat na speciální vibrační plošině.

„Na tomto stroji cvičím už pár měsíců a nejen, že mi pomáhá k lepší stabilitě křížového vazu, ale také mi skvěle zpevnil postavu. Můj trenér Vítek dokáže člověka motivovat a musím uznat, že jsem nikdy tak dlouho jako s ním pravidelně u cvičení nevydržela“, říká Monika Marešová.

Známý trenér osobností Vít Živný, který trénuje třeba i Adélu Gondíkovou (50), s Monikou trénuje dvakrát až třikrát týdně. „Opravdu se snaží a výsledky jsou vidět. Co se týká kolene, tak stabilita při tréninku je již poměrně dobrá," říká trenér. Monika nemá času nazbyt, protože se musí starat o své dva syny, a tak i v tomto ohledu jí cvičení na plošině vyhovuje, protože je časově nenáročné. Stačí cvičit dvacet až třicet minut dvakrát nebo třikrát týdně.

Čas od času si ale manželka a matka synů Leoše Mareše najde čas na odpočinek. My jsme ji načapali zrovna ve chvíli, když v relaxační zóně fitness centra odpočívala v bazénu a ve vířivce. „Když mi zbývá čas, zajdu si po tréninku do bazénu nebo teď v létě na terasu zrelaxovat,“ dodává Monika.

Reklama

Další články

Načítám