Hlavní obsah
Článek

Naší republikou proletěla informace, že český textař, hudební skladatel, zpěvák a basový kytarista Zdeněk Rytíř zemřel. Naštěstí se podařilo zjistit, že zpráva není pravdivá a devětašedesátiletý hudebník by měl být v pořádku.

„A tak tohle je zpráva, která potěší! Ačkoli jsem z několika stran dostal info, že Zdeněk Rytíř umřel a mně to bylo líto, tak teď mi pan Radan Dolejš říká, že to tak není, že Zdeněk se drží! Traduje se, že mylná zpráva o něčí smrti je ten nejmocnější omen pro mnoho dalších let na tomto světě. Takže... si to, Zdeňku, pořádně užij! A mimochodem: díky za všechno, co jsi pro mne před lety udělal,“ napsal na svůj účet na jedné ze sociálních sítí hudební skladatel Michal Horáček.

Jednoho z nejlepších českých textařů, který psal hity pro Karla Gotta, Karla Zicha nebo Daru Rolins, trápí chronická obstrukční plicní nemoc. Kvůli ní již na počátku května přestal dýchat - umělé plíce, na které byl připojen, přestaly sloužit. Naštěstí se jej podařilo brzy dostat do péče lékařů a Rytíř byl připojen na kyslík.

Reklama

Další články

Načítám