Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (39) se vyjádřila k událostem, které aktuálně rezonují Českem. Ať už jde o nepovedenou reklamní kampaň lidovců, emotivní projev, který měla režisérka Daria Kashcheeva na Českých lvech, nebo nedávný Mezinárodní den žen.

„Chce se mi radovat a říci: Konečně! Pro mě je to zásadní politické téma celých třináct let, co jsem v politice. Tak nějak tuším, že to tak bude nutné dál. My ženy se neustále potýkáme se spoustou předsudků a klišé. Pro ty, kdo jim podléhají, nejsme nikdy v optimálním věku. A když děti nemáme, tak jsme vlastně taky podezřelé,“ rozpovídala se na Facebooku politička.

„Je nutné o těchto tématech mluvit. O to se snaží i konference Bezdětné ženy v byznysu, nad níž jsem s potěšením převzala záštitu. Téma stále tabuizované, ale neobávejme se o něm víc mluvit. Šla jsem do toho taky,“ doplnila šéfka TOP 09, která svoje slova dál rozvedla. Co podle ní Česku pomůže?

„Zahodit stereotypy, vzájemně si naslouchat a respektovat volbu druhých. Vytvářet podmínky pro reálnou možnost skloubení péče o blízké (ať už děti či/a stárnoucí členy rodiny) a kariéry, pro zapojení obou rodičů do péče i rozvoj zdravých mezilidských vztahů. Mnohému se snažíme pomoci my politici, zaměstnavatelé, mnohé můžeme udělat každý, když začneme u sebe samých,“ nechala se slyšet.

„Jsem moc ráda, že tato debata probíhá. A děkuji za každého, kdo do ní slušně přispívá,“ dodala Pekarová Adamová.

Reklama

Další články

Načítám