Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nebývalo zvykem, že by se Vojta Dyk (38) míchal do politiky a angažoval se ve věcech, které by s ní úzce souvisely. Jenže časy se mění a s nimi i názory a přesvědčení oblíbeného zpěváka. Jeho vystoupení v Poslanecké sněmovně je toho zářným důkazem.

„Barokní koncerty byly kdysi v prostorách současné Sněmovny běžnou věcí. Tak proč nenavázat na tradici?“ prohlásila šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová, když postovala momentku se zpívajícím Dykem. Následně si neodpustila jednu poznámku, která byla mírně uštěpačná.

„Na lavicích se nehrálo,“ doplnila s narážkou na potlach poslanců hnutí ANO, který se dost rozjel. Rozjaření zákonodárci křepčili i na místech, kde se obvykle hlasuje a rozhoduje o budoucnosti Česka. Asi nepřekvapí, že veřejnost ani opozice je za to nepochválili.

„Vojta je skvělý zpěvák, a jak jsem viděl, poradí si s každým hudebním žánrem. Bezpochyby výjimečný zážitek. Jde to i bez poskakování na stole, jak už nám kdysi předvedli poslanci jedné nejmenované koblihové partičky,“ napsal ke zmíněné momentce jeden z diskutujících.

Podobně jako další lidé i on ocenil Vojtův hudební záběr a fakt, že se popasuje s každým žánrem. Otázkou je, jestli se mu v Poslanecké sněmovně nezalíbí až příliš. To by pak klidně mohl kariéru zpěváka pověsit na hřebík a začít se věnovat něčemu „státotvornému“…

Reklama

Další články

Načítám