Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na Pražském hradě to zase pořádně žilo! Jízdárna praskala ve švech, sekt tekl proudem a stoly se prohýbaly u příležitosti premiéry dokumentu Tady Havel, slyšíte mě? Nechyběl prezident Petr Pavel s manželkou ani slovenská hlava státu Zuzana Čaputová. Kdo další se tu blýskl? A proč by tuzemské političky potřebovaly stylistu jako sůl?

Až těsně před začátkem slavnostní projekce dorazil na místo určení Petr Pavel s manželkou Evou, kteří přišli ve společnosti slovenské prezidentky Zuzany Čaputové. Ta působila poněkud posmutnělým dojmem a nezachránil to ani pestrobarevný šátek.

Evidentně jsou události posledních dnů a týdnů velmi vyčerpávající, což bylo znát i na brífinku, kde oba promluvili k aktuální politické situaci. Ta zejména u našich východních sousedů není příznivá. V tomto ohledu má Česko víc důvodů k radosti.

Možná i proto udělala černá z Čaputové potemnělou dámu, zatímco Pavlovi šla náramně k duhu. Prezidentovi to seklo a vůbec nevadilo, že nejsvětlejší je na něm lesklá černá kravata s proužkem. To první dáma zářila už z dálky. Díky slušivému kostýmku, kde vyniklo nejen světlé sako, ale i černá sukně, kterou zdobily květy, byla za hvězdu, která září, ale zbytečně na sebe neupozorňuje.

Poslankyně STAN Věra Kovářová a Jana Krutáková nenadchly ani neurazily. Podobně na tom byla i bývalá hradní kancléřka Jana Vohralíková. Její modré šaty jsme navíc už několikrát viděli, zřejmě je nosí místo talismanu. Takhle vysmátou jsme ji ale neviděli nikdy.

Jak to slušelo ostatním VIP hostům? Podívejte se v následující fotogalerii.

Reklama

Další články

Načítám