Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Masakr na pražské filozofické fakultě šokoval i známé osobnosti. Student v budově na náměstí Jana Palacha zastřelil nejméně patnáct lidí a další desítky zranil.

Upřímnou soustrast rodinám zavražděných vyjadřují Aleš Háma (50), Monika Absolonová (47), Leona Machálková (56), Iva Kubelková (46), Ewa Farna (30), Kamila Nývltová (34), Lucie Bílá (58), Tomáš Klus (37) a celá řada dalších.

„Čas se zastavil, nejsem schopen slov, jenom brečím, svět se změnil… Nikdy by mě nenapadlo, že se taková tragédie může stát v srdci Evropy, v mé zemi, v mém městě. Hlubokou soustrast všem pozůstalým,“ napsal na Instagramu Háma.

„Upřímnou, hlubokou soustrast všem pozůstalým toho strašného činu. Hodně psychické síly všem, kteří tuhle hrůzu zažili v bezprostřední blízkosti, a hodně energie všem složkám IZS a nám všem co nejméně strachu a úzkosti z tohoto hrůzného činu. Modlím se, aby se nikdy nic takového nestalo,“ napsala Absolonová.

Profily celebrit na Instagramu se zahalily do černé barvy.

Přidala se i Vendula Pizingerová. „Je to velice smutné, myslím na rodiny všech, co tam dnes přišli o život, zbytečně,“ smutnila. Lucie Bílá svůj profil na Instagramu zahalila do černé barvy. „Je mi to tolik líto. Myslím teď na rodiny a přátele těch, kteří nás dnes opustili, objímám všechny, které dnes zasáhla tragédie, která se už nikomu z nás nevymaže z paměti… je mi to tolik líto,“ neskrývala smutek zpěvačka. Do černé barvy své profily zbarvily také herečky Sandra Nováková nebo zpěvačka Marta Jandová.

Foto: ČTK/Profimedia
Student střílel v budově filozofické fakulty.

„Není co říct, není co dodat. Je to bolest a smutek. Upřímnou soustrast, sílu a uzdravení těm, co přežili. Je mi to strašně líto,“ napsala herečka Alice Bendová. Šok neskrývala ani zpěvačka Kamila Nývltová.

„To, co se dnes stalo v Praze, je naprosto šílené. Je mi to tak strašně moc líto. Vyjadřuji upřímnou soustrast všem rodinám a příbuzným! Tohle by se nemělo dít. Trhá mi to srdce!!!“ napsala.

Střelec podle informací policejního prezidenta zabil ve čtvrtek odpoledne nejméně 15 lidí a dalších nejméně 24 zranil. Podle informací policie neměl komplice. Ve stejný den měl navíc zabít svého otce. Čtyřiadvacetiletý střelec zemřel vlastní rukou na ochozu školy ve chvíli, kdy po něm stříleli policisté.

Reklama

Další články

Načítám