Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zlatovláska patří k nejoblíbenějším českým pohádkám, a tak není divu, že se příběhu z pera Karla Jaromíra Erbena chtějí věnovat i dnešní režiséři. Od natočení dnes již legendární pohádky uplynulo více než padesát let, velká část obsazení už bohužel není mezi námi. Představitel jedné z hlavních postav se ale v novém zpracování přece jen objeví!

Díky roli sluhy Jiříka, který jel svému králi vybojovat krásnou Zlatovlásku, se stal Petr Štěpánek idolem mnoha žen a dívek. Po 52 letech, které od natáčení uplynuly, už pochopitelně nevypadá tak, jak ho z pohádky známe. Přesto se v novém zpracování objeví, a to jako král.

„Je to už 52 let, co jsme točili původní Zlatovlásku a tehdy moji roli krále hrál Ladislav Pešek. Tento scénář je samozřejmě trochu jiný a moc se mi na něm líbí, že počítá s velkým množstvím zvířat, která navíc mluví. I tady si jde Jiřík pro Zlatovlásku, ale doprovázejí ho zvířátka,“ popsal Petr Štěpánek.

V původní roli ho nahradí o poznání mladší herec Tomáš Weber. Rad se od svého předchůdce ale nedočkal: „S Petrem Štěpánkem jsme se potkali, ale řekli jsme si, že se ty dvě role ani filmy nedají srovnávat. Když jsem se ho navíc ptal na nějakou radu, jak k této roli přistoupit, řekl mi: Chlapče, na to si musíš přijít sám,“ překvapil Weber.

Důležitou roli v příběhu hraje přítel Jiříka Štěpán. Ne úplně pozitivní postavu ztvární Marek Lambora. „Ta role je barevná, z nejbližšího přítele se stane tak trochu parchant, a to je pro herce vždycky velká výzva,“ těší se Lambora, který se v pohádce objeví se sestřihem „podle hrnce“.

Není to poprvé, co se někdo do natočení nové verze Zlatovlásky pustil. Před lety pohádku nastudoval režisér Václav Vorlíček, k realizaci projektu ovšem bohužel nedošlo. „Bohužel právě v té době pan Vorlíček odešel, takže byť bylo všechno připravené, natáčení se nerealizovalo. Až doteď,“ vysvětlil Vojtěch Krištof z produkční společnosti Three Brothers. Do kin by pohádka měla přijít v lednu příštího roku.

Související témata:
Film Zlatovláska

Reklama

Další články

Načítám