Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Radka Fišarová (46) je známá především díky svým muzikálovým rolím a šansonům. Nejnověji účinkuje v Okně mé lásky, ale zpívala ve výrazných rolích v mnoha dalších (Vlasy, Evita, Kleopatra, Rebelové, Tři mušketýři, Angelika, Dracula, Touha, Kat Mydlář, Mama Mia, Muž se železnou maskou, Kvítek mandragory, Jesus Christ Superstar).

S hercem Jiřím Hánou má dvanáctiletého syna Oskara. Přestože pravidelně chodila na preventivní prohlídky, bojovala před deseti lety s rakovinou děložního čípku. Na gynekologii, kterou pravidelně navštěvovala, nebyla včas rozpoznána její diagnóza, nemoc lékaři odhalili až ve třetím stadiu, v té době už byla maminkou syna Oskara.

„Po roce a půl jsem přestala kojit a začala jsem mít pocit, že mám nějaký cizí předmět v břiše, jako bych pořád byla těhotná. Začalo mi být hodně špatně, přidaly se malátnosti, slabosti, zvracení, nepřidávalo mi ani domácí prostředí, gradovala u nás krize,“ řekla v  úterním pořadu České televize 13. komnata Fišarová.

Stav se jí zhoršoval a lékaři si s ní nevěděli rady. „Bylo to horší a horší, měla jsem pocit, že mě něco sžírá zevnitř,“ prozradila zpěvačka. Vážná nemoc jí byla diagnostikována až po dalším roce a půl.

„Měla jsem otázky, kolik mi zbývá života, byl to můj první kontakt se smrtelností, nechtěla jsem vůbec nic jíst, měla jsem 41 kilo, byla jsem tím nádorem úplně vysátá,“ přiznala Fišarová.

Zpěvačka stála před volbou mezi operací a chemoterapií. Vybrala si operaci, jenže při ní nastaly komplikace a došlo k poškození močovodu. Fišarová tak měla dva měsíce vývod z ledviny a následoval další zákrok.

„Byla jsem hluboko pod pomyslným dnem,“ přiznala zpěvačka, která měla velkou oporu ve své rodině. Pomáhali jí rodiče i starší sestra, která se o ni starala. Fišarová nakonec všechno zvládla, chodí na pravidelné preventivní kontroly a doufá, že se jí zákeřná nemoc nevrátí.

Související témata:
Pořad 13. komnata

Reklama

Další články

Načítám