Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Druhé pokračování úspěšného detektivního seriálu Stíny v mlze nadchlo diváky České televize. Krimi série s dvojicí vyšetřovatelů v podání Jiřího Vyorálka a Petry Špalkové se na televizní obrazovky dostala až s několikaměsíčním zpožděním, protože se v jednom díle točí příběh kolem střelby na základní škole. Tvůrci tak nechtěli seriál začít vysílat krátce po střelbě na filozofické fakultě v Praze.

První díl začal hodně zostra, vraždou studentky v kupé vlaku. Diváci většinou chválili. „Velmi příjemné osvěžení po všech těch tragických estrádách, kde všichni pečou, vaří, grilujou, zalézaji do spacáku nebo rádoby vyšetřují a lžou v Chorvatsku,“ rýpl si na sociální síti jeden z diváků do jiných seriálů. „První série se mi vůbec nelíbila hereckým provedením, ale tato druhá vypadá zatím daleko lépe. Tak snad to tak zůstane,“ těšilo dalšího diváka.

„Opět smekám nad seriálem ČT. První série úžasná a druhá má našlápnuto, že ji překoná,“ zaznělo v další pochvale. Řadě diváků se naopak nelíbilo, že Jaroslav Plesl (Pavel Malý) nakonec nezůstal se svou seriálovou manželkou Magdou v podání Petry Špalkové. Ve druhé sérii chybí i Regina Rázlová coby Pleslova maminka Karolína, kterou ve scénáři nechali zemřít.

„Já doufala, že Plesl nakonec zůstane se ženou a dcerou. Ta jeho těhotná milenka je mi protivná od prvního zhlédnutí. A chybí i postava babičky Malé. A ,malá‘ Amálka už je teda úplně jiná, právě na dětech je nejvíc vidět, že se seriál posunul o pár let,“ napsala jedna z divaček. „Druhá série se zase vydařila, aspoň slibný začátek to má.“

Osud paní Karolíny by leckdo vyřešil úplně jinak. „Škoda že babičku nechali zemřít, mohli ji odsunout do domova pro seniory s Alzheimerem, tudíž by se nevyskytovala, ale žila by,“ napadlo diváka, jak by se dal zpestřit scénář.

Až na dílčí dějové peripetie ale kriminálka bodovala. A to i v celkových číslech. První díl si na České televizi pustilo 1,09 milionu diváků starších 15 let. Úspěch měli i Specialisté na Nově s 1,02 milionu diváků. Krimi seriály jsou zkrátka sázkou na jistotu.

Reklama

Další články

Načítám