Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česká televize na své internetové platformě odvysílala šestidílný seriál Adikts, který má mladou generaci odradit od užívání drog.

Reakce diváků seriálu, kde hraje i Lenka Dusilová, jsou ale smíšené, hodně se jich shoduje na tom, že se seriál míjí účinkem a mladé lidi může spíše motivovat k tomu, aby drogy vyzkoušeli. A souhlasí s nimi i moderátorka Tereza Pergnerová (49), která má sama s drogami bohaté zkušenosti.

Hvězda pořadů Eso či VyVolení naštěstí patří k těm, kterým se podařilo závislost překonat. Osud těch, kteří s drogovou závislostí bojují nyní, jí lhostejný není, a na Instagram proto vyvěsila dotaz, co si o seriálu myslí její fanoušci.

„Za mě je to pro dnešní mládež maximálně návod, v této formě prů*er,“ zněl jeden z komentářů a další se nesly v dost podobném duchu. „Viděla jsem všech 6 dílů a jediné, co k tomu můžu říct, je, že je to jen další důvod to zkusit,“ napsala žena, jejíž bratr sám se závislostí neúspěšně bojuje.

„Nejsem si jist, jestli Adam Sedlák drogy nadevše miluje, nebo jimi naprosto pohrdá, ale jeho nový seriál Adikts vypovídá, že snad oboje dohromady,“ zaznělo na adresu režiséra jedno z několika hodnocení na Česko-Slovenské filmové databázi, kde je seriál zatím hodnocen 60 %. Takže se samozřejmě najdou i diváci, kteří jsou s tímto podáním kampaně proti užívání drog spokojeni.

„Téma je nesmírně aktuální, zneužívání léků i na ZŠ - obrovský problém. Tento způsob považuji za nešťastný a v rámci osvěty i za výrazně nezodpovědný. Tenoučký je led, na kterém mladá duše bruslí. Rozhodně způsob, příběh, obsah, děj - to vše mluví, sděluje, láká, působí podprahově,“ reagovala na komentáře sama Tereza.

Reklama

Další články

Načítám