Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jaké byly osudy rodin a příběhy lidí, kteří v 70. letech žili na vesnici a pracovali především v zemědělství? To vám připomene hvězdně obsazený seriál Druhý dech, který od středy 28. února do svého programu zařazuje Televize Seznam. Kromě Josefa Abrháma, Vladimíra Kratiny, Nadi Konvalinkové, Ivany Chýlkové či například Jiřiny Bohdalové jednu z hlavních rolí ztvárnila i Veronika Žilková (62), která před kameru dokonce postavila i svou tehdy ani ne tříletou dceru Agátu!

Hlavní dějovou linkou třináctidílného seriálu Druhý dech z roku 1988 je příběh zootechnika Jiřího Vydry (Josef Abrhám (†82)), který z teplého místečka na zemědělské fakultě opouští Prahu i svou nevěrnou ženu a odchází na vesnici. Přijímá místo v JZD a coby nový zootechnik se začíná prát za práva dobytka a humánní přístup. Se svými názory a požadavky naráží, kde může, spojence nakonec najde v obvodní veterinářce Víchové, kterou ztvárňuje Ivana Chýlková. Bude z toho nakonec láska jako trám? Sledujte každou středu od 20:10 Televizi Seznam a seriál Druhý dech.

Kromě známých a oblíbených českých herců se v seriálu objevila dokonce i osoba, kterou byste asi nečekali! Manželku žárlivého údržbáře Stehna (Marek Vašut) představuje Veronika Žilková, která už v té době měla s Jiřím Hanychem dceru Agátu (38). A právě ona si v seriálu také zahrála! Na rozdíl od reality ale nevznikla z velké lásky. Seriálový manžel Žilkové pije, nejde daleko pro ránu, a navíc má za zády rodiče, kteří ho slepě podporují. Nešťastná situace skončí až pokusem o sebevraždu.

Agáta si tak v seriálu zahrála malou Zuzanku, která nevyrůstá v idylické rodině. Výjimkou nebyly situace, kdy se její nešťastná maminka opíjela a zapomínala i na starost o své děti. A to se samozřejmě nelíbilo tchánovi a tchyni, kterou ztvárnila Jiřina Bohdalová. Ta nakonec, ač nerada, uzná, že její stále opilý a agresivní synáček se jim úplně nevyvedl, ale cesta k usmíření se snachou není jednoduchá a pravděpodobně ani možná.

Seriál Druhý dech divákům přibližuje nejen jednotlivé příběhy a rodinné vztahy, ale i soužití na vesnici, závist a zlobu, ale i ochotu pomáhat a navazovat hluboké city i lásku, a to i v prostředí kravína.

Reklama

Další články

Načítám