Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jak by to vypadalo, kdyby nádherné herečky Penélope Cruz (50)Salma Hayek (57) dostaly zlost a měly touhu se mstít? O tom se můžete přesvědčit v úspěšné westernové komedii Sexy Pistols, kterou uvede dnes ve 21:55 Televize Seznam. Herečky si při natáčení užily své, snímek totiž vznikal za dramatických okolností a hlavním hrdinkám šlo dokonce o život!

Příběh snímku Sexy Pistols se odehrává v daleké minulosti, konkrétně v roce 1880. Vypráví osudy dvou mladých dam, které na první pohled vůbec nic nespojuje. Sára, která pochází z vyšší společenské třídy a prominentní rodiny (Salma Hayek), a Marie (Penélope Cruz), dcera rolníků z chudších poměrů, se nikdy nepotkaly. Dohromady je svede až touha po pomstě. A to konkrétně pomstě svých otců, kterým bylo ublíženo. Obě ženy ztratí své otce i veškerý majetek, ale rozhodně se nevzdávají a společnými silami se snaží vzít spravedlnost do svých rukou.

Letoun padal strmě k zemi

Americký snímek byl natáčen v okolí odlehlého mexického městečka Real De Catorce, ležícího v horách. Jeho specifikem je, že má jedinou přístupovou cestu, a to skrze 2,5 kilometru dlouhý tunel, který je navíc od hlavní silnice vzdálen více než 25 km. Čas v tomto městečku plyne poněkud rozvláčněji a má ponurou atmosféru.

Hlavní hvězdy filmu Sexy Pistols místu přezdívaly město duchů. A měly k tomu ještě jeden další pádný důvod, dostaly se totiž do ohrožení života. Nejlepší kamarádky spolu prožily děsivý zážitek, který jejich přátelství ještě umocnil. Při přemisťování na natáčení musely využívat letadlo. Shodou náhod se ale stalo, že letadlu došel benzín a začalo okamžitě ztrácet výšku a padat k zemi. Přistání nakonec proběhlo bezpečně, ale herečky na děsivý zážitek jistě jen tak nezapomněly.

První snímek vše odstartoval

Ačkoliv snímek provázelo ještě několik dalších karambolů, kvůli kterým se navíc premiéra musela posouvat více než o rok, nakonec sklidil divácký úspěch. Radost z toho měly jistě nejen hlavní hrdinky, ruce si mnuli i norští režiséři Joachim Ronning a Espen Sandberg, pro které to byl jejich celovečerní debut. A tím pro ně vše začalo. Následně stáli za takovými trháky jako Piráti z Karibiku nebo Zloba v hlavní roli s Angelinou Jolie (48).

Reklama

Další články

Načítám