Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Někdo má potřebu se ukazovat, ale nic se nemá přehánět. Ani když jde o sympatického Samyho Naceriho, kterého máme spojeného s rolí řidiče Daniela ze série akčních komedií Taxi. Věděli jste, že tenhle francouzský herec má v reálném životě do klaďase daleko?

Naceri byl v červenci 2011 odsouzen k pokutě v přepočtu 250 tisíc korun za to, že na promenádě v Cannes ukázal penis patnáctileté dívce, která seděla v kavárně se svým otcem. Dva roky předtím byl zatčen a odsouzen, že bodl nožem jednoho muže. Ve vězení poté strávil 16 měsíců. V září 2012 ho zažaloval taxikář (vida, chtělo by se říct: kolega z branže), protože před ním obnažil penis, a navíc mu sprostě nadával.

U soudu jako doma

Jistá skupinka mladých lidí určitě nezapomene na květen 2011, kdy na Naceriho natrefili před canneským hotelem Martinez. Požádali herce, zda by jim mohl zapózovat pro fotografii a ten na ně vystrčil zadek a nechal spadnout kalhoty až na zem. Nakonec ještě napadal přivolané policisty.

Střetů se zákonem má za sebou Naceri opravdu víc než dost. Dostal mj. tresty za řízení pod vlivem prášků i alkoholu, řízení bez řidičského průkazu či příliš rychlou jízdu, stejně jako sérii agresivních útoků, kdy v pařížské restauraci udeřil cizího muže popelníkem. Jindy zase pobodal hlídače v komplexu Aix-en-Provence. Se svou agresivní povahou skončil před soudem prozatím celkem šestnáctkrát.

Herec „neprozřel“ ani ve zralejším věku. V srpnu 2018 se porval v moskevském nočním klubu a přivodil si vážná zranění. Kromě otřesu mozku a zhmožděnin přišel málem o oko – dokonce ho museli operovat na tamní oční klinice.

Potížista už od mládí

Největší potížista francouzského šoubyznysu byl rebel už od dětství. V šestnácti se vykašlal na školu a živil se, jak se dalo. Osudné mu už v mládí byly automobily. Ve dvaceti měl ošklivou nehodu, po které mu zůstala jizva na tváři. Jako řidič při loupežném přepadení byl v roce 1984 odsouzen na pět let za mřížemi. Čtyřletý pobyt ve vězení ho tehdy asi dostatečně ponaučil, protože poté začal zkoušet své štěstí u filmu. Devadesátá léta byla pro jeho kariéru velmi plodná. Potkal se totiž s režisérem Lucem Bessonem při natáčení filmu Leon.

Největší úspěch sklidil až na konci 90. let, kdy jej stejný režisér obsadil do hlavní role taxikáře Daniela v úspěšné komedii Taxi (1998) a jeho přítelkyni si zahrála dnes mezinárodně uznávaná Marion Cotillard. Film byl natolik skvělý, že v dalších devíti letech vznikla ještě tři pokračování. Samy Naceri, jehož otec pochází z Alžírska a matka je Francouzka z Normandie, hrál také ve filmech Francouzská revoluce či Leon. Objevil se rovněž ve filmech Vosí hnízdo, Kodex nebo spolu s Jeanem-Paulem Belmondem v dvoudílném dramatu Kdo jinému jámu kopá.

Mimochodem, na dva z filmů, Taxi 2 (2000) a Taxi 3 (2003), se můžete podívat 12. 4. a 19. 4. ve 20:10 h na Televizi Seznam.

Reklama

Další články

Načítám