Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

I letos se na Nový rok můžeme těšit na sovětskou pohádku Mrazík, kterou uvede TV Nova. Ze tří hlavních a rozhodně nejvýraznějších postav, kterými jsou Nastěnka, Ivánek a Marfuša, dnes žije už jen jedna herečka. Připomeňte si s námi pohnuté osudy těchto sovětských hvězd.

Natalija Sedychova, jež ztvárnila Nastěnku, je jedinou přeživší z naší trojice. Je jí 75 let a u filmu zůstala do roku 2010. Žije v Moskvě a stále se věnuje divadlu. Její soukromí bylo ještě zajímavější než role, které hrála. Jeden z jejích bývalých partnerů nesnesl, že se Natalija vdala. Sledoval ji a v záchvatu žárlivosti málem zabil. Snažil se ji uškrtit ručníkem, a dokonce ji ohrožoval nožem. Naštěstí se jí podařilo uniknout.

Eduard Izotov, který si zahrál Ivánka, zemřel v 66 letech. Toho bohužel potkal osud mnohem smutnější než Ivánka. Po dvou letech, které strávil ve vězení, ho postihlo šest mrtvic. Ty měly naneštěstí trvalé následky v podobě ztráty paměti a vážných duševních problémů. Nakonec skončil v psychiatrické léčebně, kde dožil až do své smrti v roce 2003.

Inna Čurikova alias Marfuša se dožila 79 let. Ačkoliv jí až právě role Marfuši vynesla slávu, Inna ji nenáviděla. Lidé na ulici se jí často posmívali. Ani sama herečka prý film nezhlédla více než jednou. S výsledkem prý nebyla spokojená. Nakonec se ale vše v dobré obrátilo. Díky režiséru Glebu Panfilovovi, za kterého se provdala a jenž ji obsadil do rolí, které z ní nakonec udělaly legendu ruského filmu. Zemřela loni v Moskvě, kde strávila celý život.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám