Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Seriál Ulice bývá často označován jako „nekonečný“, vysílá se už neskutečných 18 let, leckteří diváci už si večery bez svých oblíbených hrdinů snad ani nedokážou představit a seriál se stal nedílnou součástí jejich života. Ti nejvěrnější fanoušci si každoročně pouští i vánoční speciál, na který se můžete těšit i letos 24. prosince v 17:30.

Pojďme si zavzpomínat, jak v Ulici vypadaly první Vánoce. Máme pro vás krátkou ukázku z dílu, kde se konal vánoční večírek v seriálovém Království hraček. Při pohledu na stálice seriálu před 18 lety na nás dýchá skoro až nostalgie - v ukázce jsou k vidění Radoslav Brzobohatý (†79)Zdena Hadrbolcová, kteří už bohužel nejsou mezi námi. Zejména v ženách by se ale mohla probudit i závist - v záběru se objeví i Tereza Brodská (55)Michaela Badinková (45), které se za těch 18 let prakticky nezměnily. Naopak Martin Hofmann (46), který se později proslavil jako drsný Luďan z Mostu!, vypadá v roli Jardy Hejla jako pořádné „ucho“.

Co se vlastně ve vánočním díle Ulice z roku 2005 odehrálo? Stěžejním okamžikem bylo usmíření Bedřicha (Adrian Jastraban) a Aničky (Ljuba Krbová (65)), která ho v adventním čase křivě obvinila ze znásilnění. Jak na atmosféru natáčení prvních „uličních“ Vánoc vzpomíná? „Byly to naše první Vánoce v Ulici. V tu dobu jsme ještě netušili, kolik těch společných dalších Vánoc je před námi. Díky tomu, že nám diváci neustále projevují svou přízeň, můžeme doufat, že pár dalších vánočních svátků ještě přibude. Jak se tak na tu archivní ukázku dívám, dojímá mě, že mezi námi už není pan Brzobohatý ani Zdenička Hadrbolcová, která byla vždycky dobrým parťákem na place i v šatně. A zároveň si uvědomuju, kolik hezkých příběhů a emotivních situací jsem v Ulici už zažila a kolik jich tam na nás ještě čeká,“ zasnila se v předvánočním čase jedna ze stálic seriálu Ulice Ljuba Krbová.

Reklama

Další články

Načítám