Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

„Otec byl toho večera poněkud neklidný…“ Tato slova zná nejspíš každý televizní divák. Hrůzná rodinná vražda se v seriálu 30 případů majora Zemana stala základem nejznámějšího dílu Studna (1978).

Možná je to působivým filmovým zpracováním, ale kývající se starý Brůna se sekerou v ruce je výjev, který děsí celé generace.

Do ikonické role seriálového Brůny režisér Jiří Sequens obsadil herce jihlavského Horáckého divadla Jaromíra Crhu. V produkci Voyo se brzy začne natáčet nové zpracování Studny, a to pod taktovkou Terezy Kopáčové, jež režírovala i úspěšný seriál Smysl pro tumor.

Jak prozradila webu Forum 24, hlavní roli starého Brůny ztvární herec David Švehlík. „Naše hrdiny zachytíme v průběhu mnoha let a David je v tomhle ohledu ideální, jelikož mu divák uvěří jak určité charisma, které mladý Brůna bezpochyby měl, ale i toho démona, který postupně začíná vylézat na povrch,“ řekla zmíněnému webu režisérka.

A kdo byl předobrazem děsivého vraha? Stanislav Jelínek, který zabil vlastní manželku, podpálil dům, přizabil syna a nakonec spáchal sebevraždu. Tragédie se odehrála ve Vonoklasech kousek od Prahy.

Starý Brůna byl životní rolí zmíněného Jaromíra Crhy. Pověstné kývání zaujalo nejen diváky. Po odvysílání Studny Crha zjistil, že se zalíbilo i jeho kolegům z divadla, kteří ho tak zdravili pokaždé, když vstoupil do místnosti.

Související témata:
Jaromír Crha
Seriál 30 případů majora Zemana

Další články

Načítám